Energiedak

Voor platte en hellende daken is het Energydak is een passend energiesysteem. De kunststof lamellen zijn opgenomen in de dakconstructie. Door deze lamellen stroomt een vloeistof die warmte of koude kan opnemen. De warmte of koude kan in combinatie met een bron en een warmtepomp gebruikt worden voor andere toepassingen. Zo wordt veel energie bespaard. Doordat de lamellen in de dakconstructie gemonteerd worden, zijn ze niet zichtbaar vanaf de buitenkant.

Koeling en verwarming
Het Energydak moet gekoppeld worden aan een Warmte Koude Opslagsysteem (WKO) en een warmtepompsysteem. Via het WKO-systeem wordt de warmte of koude opgeslagen in de bodem totdat het gebruikt wordt. De warmtepomp onttrekt de energie aan het opslagsysteem. In warme periodes wordt alleen het koude water rondgepompt. In de winter gaat dat precies andersom. Het Energydak houdt daarnaast de bodem thermisch in balans

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren. Informatie over de verwerking van (persoons)gegevens kunt u vinden in de privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten